Semesteräventyr längs Göta kanal - Välkommen till Cykelsemester

 
cykelpaketKontakta Sjötorps UpplevelsecenterBoka cykelpaket och cykla längs Göta kanal. Färdiga cykelpaket.Hyr cykel och cykeltillbehör. Cykla en tur längs Göta kanal eller i SjötorpHär bokar du ditt boende i SjötorpKryssning Göta Kanal 2017
Cykelpaket Sommaren 2017
1 dagars cykelpaket
2 dagars cykel och båt, 48 km
2 dagars cykelpaket, ( 68 km Wassbacken )
3 dagars cykel- & hotellpaket
4 dagars cykel och båt, 96 km
4 dagars cykelpaket,146km
Båt- och cykelpaket 2 dagar
Supererbjudande
Grupper och Företag
Boende i Sjötorp
Upplevelsecenter
Resevillkor.
Bra att veta
Bildarkiv

Sjötorp

Idyllen Sjötorp ligger utmed Vänerns vackra strandkant och här finns Göta kanals inlopp från Vänern.

Det finns totalt 8 slussar som ligger i Sjötorps samhälle och dess utkant. Dessa är välbesökta under sommarmånaderna av de många turister som besöker Sjötorp och Göta kanal.

Under sommaren besöks Sjötorp av tusentals turister och sommarboende, Sjötorp är ett litet samhälle med ca 600 personer som är åretrunt-boende.

Här tänkte Baltzar von Platen anlägga en stad men det blev inte riktigt som han hade tänkt sig.
Sjötorp blev i stället en betydande varvsort och vid hamnbassängen i Sjötorp finns kanalbolagets gamla
torrdocka från 1820-talet kvar och som används än idag.

Sjötorp har det mesta som en turistort brukar ha. Det finns en sommaröppen Turistbyrå som ligger i den stora röda byggnaden vid kanalen och där vår stora cykeluthyrningen finns.

Det finns bra restauranger, vid slussarna och kanalbron mitt i samhället i samma hus som Sjötorps Pensionat finner ni i bottenvåningen den härliga och gemytliga  restaurang Kajutan som är öppen hela sommaren. Ett stort serveringsdäck är byggt direkt vid slussarna med fantastisk utsikt över Göta kanal och alla passerande båtar.

Övernattning finns i Sjötorps Pensionat och Sjötorps Vandrarhem & rum.
Sjötorps anrika Pensionat erbjuder rum alldeles vid slussarna i Sjötorp och sedan finns nyrenoverade Sjötorps Vandrarhem & Rum med totalt 10 rum. Totalt har vi själva plats för c.a 36pers. på dessa anläggningar, sedan finns det lite stugor som vi också kan erbjuda. Skynda er dock att boka då det ofta blir fullbelagt på sommaren.

Det är många personer som åker med passagerarbåten som trafikerar kanalen M/S Bellevue, denna båt tar er med på en dagskryssning mellan Sjötorp och Töreboda och det serveras lunch ombord.

Sjötorp är startpunkten för många av c.a 50.000 personer som årligen cyklar utmed Göta kanal. Det finns möjlighet att utforska kanalen antingen på egen cykel eller på en av de över 300 st. cyklar som finns på cykelythyrningen i Sjötorp, uthyrningscyklarna står redo att ta er ut på kanalens härliga cykelled där hästar och oxar förr drog fram båtarna men som numera är perfekt för att cykla på.

För alla dessa personer som vill besöka Sjötorp och Göta kanal kan vi erbjuda boende på Sjötorps Vandrarhem & Rum. Sjötorps Vandrarhemm drivs av oss i egen regi och vi har renoverat och byggt om det för att kunna erbjuda ett härligt boende med hög standard som skall passa de flesta, vandrarhemmet har en fin sjöutsikt från uteplatsen. 

Det är många som också vill boka ett färdigt cykelpaket med cykelsemester längs Göta kanal.  Det finns cykelpaket 1 - 4 dagar där cykel , mat , boende och karta ingår. Cykelpaket utmed Göta kanal är ett uppskattat semesternöje och det blir hela tiden fler personer som vill ha färdiga cykelpaket. Våra cykelpaket innehåller det bästa som finns utmed Göta kanal. I cykelpaketen ingår cyklar från cykeluthyrningen och dessa servar vi om problem så som t.ex punktering skulle uppstå. Våra cykelpaket har bästa tänkbara upplägg för att ge er en härlig cykelsemester vid Göta kanal.

Vill ni boka in cykelpaket eller ha mer info om våra cykelpaket kontakta oss på Sjötorps Upplevelsecenter.

 

Detta händer i härliga Sjötorp  Sjötorp erbjuder varje sommar ett flertal evenemang med mycket folk och härlig atmosfär. I år är det Sjötorpsdagar första helgen i Juni , Traditionellt midsommarfirande vid stenbordet, kanalsimmet , samt viskvällar vid ett flertal tillfällen under sommaren.  
 
« Tillbaka

Båttur Göta kanal kryssning

Dagskryssning på Göta Kanal på Göta Kanal
Båtresa genom 16 slussar mellan Sjötorp och Töreboda.
Båtresa inkl. lunch samt middag och boende i Sjötorp


Årets Längs Göta kanalföretag 2009

Sjötorps Vandrarhem / Cykelsemester blev stolt mottagare av utmärkelsen, Årets Längs Göta kanalföretag 2009

Årets Längs Göta kanalföretag utses inom ramen för samverkans-
projektet ”Längs Göta kanal” och delades ut av projektets samordnare Anna Meyer, AB Göta kanalbolag


Läs mer på Göta kanals hemsida >>

Fahrradurlaub

Fahrradurlaub Göta kanal

Wählen Sie einen Fahrradurlaub und seien Sie klima-smart! Erleben Sie den Göta Kanal (PDF)

Cycling vacation

Choose a cycling vacation and holiday climate smart! Experience Göta Kanal (PDF)

Information Cykelsemester Göta kanal (PDF)

 

Sjötorps vandrarhem, Swedish Welcome - mycket bra vandrarhem
© 2006-2009 Sjötorps Upplevelsecenter | Produktion Netifiera